Verhalen onderweg

Normaal gesproken wandelt de polderwachter met u mee door de polder en vertelt hij de verhalen in levende lijve. Maar u kunt de verhalen van de polderwachter ook op lokatie beluisteren via uw smartphone. Dat kan op meerdere manieren.

iziTRAVEL-app

Een aantal verhalen van de polderwachter staan in de app van iziTRAVEL. Vanaf de uitvalsbasis C-Fort Maarsseveen kunt u met de app op uw telefoon de polders rond Maarssen door wandelen of fietsen en onderweg luisteren naar mooie en spannende verhalen van de polderwachter. Download hier de app

QR-codes

In de polder hangen op diverse plekken kleine bordjes met een QR-code. U download de QR-code reader op uw smartphone en u stapt op de fiets. Onderweg ziet u op verschillende plekken in de Vechtstreek bordjes met de polderwachter QR-code. U scant de code, gaat lekker zitten en luistert naar het verhaaltje in het landschap.

U kunt ze natuurlijk ook thuis achter uw computer bekijken cq beluisteren, maar daarbij mist u een aantal essentiële elementen zoals de geur, de wind en de vrolijk groetende voorbijgangers.

Wilt u ook een verhaal op lokatie?

Neem dan contact op met de polderwachter. Hij komt dan ter plekke en maakt voor u een mooi / spannend / vies verhaaltje bij uw landschap. U krijgt dan een klein kunstwerkje voor aan het hek.

De bestaande verhaaltjes zijn gemaakt in opdracht van en in samenwerking met

  • de provincie Utrecht (gebiedscommissie Vecht en Weiden) in de zuidelijke Vechtstreek
  • de agrarische natuurvereniging Vechtvallei en LTO-Noord afdeling Gooi, Vecht en Amstelstreek in de noordelijke Vechtstreek. Mede mogelijk gemaakt door “De Groene Uitweg” (provincies Utrecht en Noord-Holland).
  • de agrarische natuurvereniging Noorderpark in het Noorderpark. Dit project is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage vanuit de Utrechtse Schatkamer van de provincie Utrecht.


Verhalen in het landschap weergeven op een grotere kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omdat we niet van robots houden staat hier een sommetje om de robotjes te kunnen weren (die kunnen namelijk niet zo goed lezen en rekenen). *